Hoppa till innehållet

Hemförsäkring för bostadsrätt

Bor du i bostadsrätt så behöver du en hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Bostadsrättstillägget krävs för att ersätta skador på själva lägenheten och för att du har ett ansvar mot föreningen och dina grannar. Hemförsäkringen tryggar dig, din familj och era saker. Just nu med fast pris i tre år!

Skydda din bostadsrätt, dina saker och dig själv

Fast pris i 3 år

I tider med stigande priser är det tryggt att ha något som man känner sig säker på. Just nu har vi därför fast pris på vår hemförsäkring i tre år om du är skadefri.

Trygghet

Ger skydd vid inbrott, brand- och vattenskador. Dessutom ingår allriskförsäkring i Lagom och Plus

 

 

Reseförsäkring

Topprankad reseförsäkring ingår i 45 dagar, 60 dagar med Plus

Bostadsrättstillägg

Välj till bostadsrättstillägget som dessutom skyddar ytskikt och fast inredning

Frågor och svar om fast pris

Erbjudandet gäller dig som privatperson som vill köpa en hem-, villa-, eller fritidshusförsäkring under perioden fram till och med den 31 december 2023.

Eftersom erbjudandet har varit så populärt har vi förlängt det så att det gäller till 31 december 2023. Du bestämmer själv när försäkringen ska börja gälla under 12 månader framåt.

Erbjudandet gäller för alla kunder som tecknar en ny försäkring hos oss.

Fast pris innebär att vi inte kommer att höja ditt pris under 3 år om du är skadefri, under förutsättning att försäkringen betalas och att du bor kvar på samma adress. 

Om du under försäkringstiden gör några ändringar som påverkar priset uppåt eller nedåt, till exempel om du lägger till eller tar bort personer eller ändrar ytor, så är det priset efter ändringen som vi garanterar när din försäkring förnyas. Samma sak gäller om din samlingsrabatt ändras på grund av att du lägger till eller tar bort andra försäkringar. 

Vad gäller hemförsäkringen för?

Hemförsäkringen gäller både saker inne i din bostad och om du har saker i ett vinds- eller källarförråd (tänk på att stöldbegärliga saker inte ersätts om de förvaras utanför bostaden). Den gäller inte för bostadens fasta egendom, så som golv och väggar, kök och badrum, dörrar och fönster med mera.

När behövs bostadsrättstillägg?

Om det inte är din bostadsrättsförening som ansvarar för fastighetens ytskikt och fasta inredning, rekommenderar vi att du tecknar vårt bostadsrättstillägg. Då är du skyddad om något händer och föreningen kräver dig på ersättning. Är du osäker på vem som ansvarar, prata med din förening. 

Vad kostar försäkringen?

Vad hemförsäkringen för din bostadsrätt kostar beror på ett antal olika faktorer. Bland annat hur många personer det är i hushållet, hur stor boytan är, vem som är ansvarig för lägenhetens ytskikt och värdet på de saker som du vill försäkra påverkar ditt pris. Det finns också olika nivåer av vår hemförsäkring, så att du kan välja den försäkring som passar dig bäst.

Vad ingår i hemförsäkringen för bostadsrätt?

Din hemförsäkring väljer du utifrån hur du bor, vad du har för saker, vad du kan tänka dig att betala, hur mycket du vill ha i ersättning och om du behöver bostadsrättstillägg. Vår översikt visar vad de olika nivåerna innehåller och vilken maxersättning du kan få. 

Plus

Lagom

Bas

1 500 000 kr
1 000 000 kr
500 000 kr
100 000 kr
50 000 kr
50 000 kr
5 000 000 kr
5 000 000 kr
5 000 000 kr
350 000 kr
250 000 kr
250 000 kr
60 dagar
45 dagar
45 dagar
100 000 kr
100 000 kr
100 000 kr
Tillägg
Tillägg
Tillägg

Vad ingår i hemförsäkringen för bostadsrätt?

Din hemförsäkring väljer du utifrån hur du bor, vad du har för saker, vad du kan tänka dig att betala, hur mycket du vill ha i ersättning och om du behöver bostadsrättstillägg. Vår översikt visar vad de olika nivåerna innehåller och vilken maxersättning du kan få. 

Vad täcker bostadsrättstillägget?

Bostadsrättstillägget är valbart för dig som bor i bostadsrätt. Det skyddar det som du är skyldig att underhålla i bostadsrätten, exempelvis golv, tapeter och köksinredning. Här får du mer information om vad det täcker och vad som är de maximala ersättningsbeloppen.

Den fasta inredningen, som du själv ansvarar för enligt bostadsrättslagen och din förenings stadgar (t ex golv, tapeter, kök, badrum), skyddas till fullvärde med Plus. Med Lagom eller Bas kan du maximalt få ersättning för 300 000 kr.

Försäkringen täcker skador på uthus, uterum och garage. Du kan maximalt få ersättning för 200 000 kr.

Du kan maximalt få ersättning för skador på din tomtmark med 50 000 kr

Försäkringen gäller för ytskikt och tätskikt vid en ersättningsbar läckageskada. Högsta ersättningsbelopp är 200 000 kr.

Vanliga frågor och svar

Om du har en bostadsrätt behöver du en hemförsäkring som skyddar dig, din familj och dina saker. Du behöver också bostadsrättstillägget som omfattar den fasta egendom i bostaden som du ansvarar för enligt bostadsrättslagen och föreningens stadgar.

Försäkringen gäller för dig som försäkringstagare. Den gäller också för din make, din sambo, era föräldrar och era ogifta barn och barnbarn, förutsatt att de är folkbokförda på samma adress och tillhör samma hushåll som du.

Vad bostadsrättstillägget kostar beror på flera olika faktorer. Det beror bland annat på antal personer i hushållet och boyta. Det beror också på vilken nivå av vår hemförsäkring som du valt, du har ett mer omfattande skydd med Plus än med Bas/Lagom.

Om din fasta inredning behöver ersättas, gör vi ett så kallat åldersavdrag. Det görs för att värdet på den gamla fasta inredningen är lägre än på den nya, och en försäkring täcker värdet på en byggnadsdel precis innan skadan inträffade. Med Bas och Lagom är åldersavdraget max 75 000 kronor. Med Plus drar vi istället av max 15 000 kronor – dvs. du får högre ersättning.

Du ser om du har valt bostadsrättstillägget i ditt försäkringsbrev. Logga in på Mina sidor så kan du får mer information om just din försäkring. 

Om du flyttar, behöver du kontakta vår kundservice för att ändra adressen även på försäkringen. 

Kontakta kundservice här

Vill du veta mer?

Mer information om självrisker och maximala ersättningsbelopp finns i villkorsdokumenten. Ring oss gärna om du vill ha råd kring vilken försäkring och vilka tillägg du ska välja.

Fullständiga villkor

Ring oss gärna på 0771‑326 326 om du vill ha tips och råd.