Hoppa till innehållet

Hemförsäkring för bostadsrätt

Bor du i bostadsrätt så behöver du en hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Bostadsrättstillägget krävs för att ersätta skador på själva lägenheten och för att du har ett ansvar mot föreningen och dina grannar. Hemförsäkringen tryggar dig, din familj och era saker. 

Skydda din bostadsrätt, dina saker och dig själv

Trygghet

Ger skydd vid inbrott, brand- och vattenskador. Dessutom ingår allriskförsäkring i Lagom och Plus

 

 

Reseförsäkring

Topprankad reseförsäkring ingår i 45 dagar, 60 dagar med Plus

Bostadsrättstillägg

Välj till bostadsrättstillägget som dessutom skyddar ytskikt och fast inredning

"Kommer snabbt fram till kundtjänsten och får väldigt bra hjälp."

Micke, Kalmar
4 av 5

Baserat på 4 555 omdömen

Så samlar vi in och använder kundomdömen

Vid avslutat skadeärende får kunden ett automatiskt mejl, om hen registrerat en e-postadress hos Gjensidige, med en länk till Trustpilot där kunden kan betygsätta Gjensidige. Dessa kundomdömen markeras med ”verifierad kund” hos Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt via Trustpilot kan Gjensidige inte verifiera att omdömet är från en Gjensidigekund. Citaten ovan hämtas automatiskt från de 4- och 5-stjärniga omdömen som Gjensidige fått av verifierade kunder.

Gjensidiges Trustpilotbetyg beräknas utifrån ett genomsnitt av samtliga omdömen av Gjensidige som publicerats hos Trustpilot, med hänsyn till tidsrymd, frekvens och bayesianskt medelvärde. Detta innebär bland annat att nyare omdömen ges större vikt än äldre omdömen vid beräkning av betyget. 

Läs mer om hur Trustpilot beräknar sina betyg

Vad gäller hemförsäkringen för?

Hemförsäkringen gäller både saker inne i din bostad och om du har saker i ett vinds- eller källarförråd (tänk på att stöldbegärliga saker inte ersätts om de förvaras utanför bostaden). Den gäller inte för bostadens fasta egendom, så som golv och väggar, kök och badrum, dörrar och fönster med mera.

När behövs bostadsrättstillägg?

Om det inte är din bostadsrättsförening som ansvarar för fastighetens ytskikt och fasta inredning, rekommenderar vi att du tecknar vårt bostadsrättstillägg. Då är du skyddad om något händer och föreningen kräver dig på ersättning. Är du osäker på vem som ansvarar, prata med din förening. 

Vad kostar försäkringen?

Vad hemförsäkringen för din bostadsrätt kostar beror på ett antal olika faktorer. Bland annat hur många personer det är i hushållet, hur stor boytan är, vem som är ansvarig för lägenhetens ytskikt och värdet på de saker som du vill försäkra påverkar ditt pris. Det finns också olika nivåer av vår hemförsäkring, så att du kan välja den försäkring som passar dig bäst.

Vad ingår i hemförsäkringen för bostadsrätt?

Vad ingår i hemförsäkringen för bostadsrätt?

Din hemförsäkring väljer du utifrån hur du bor, vad du har för saker, vad du kan tänka dig att betala, hur mycket du vill ha i ersättning och om du behöver bostadsrättstillägg. Vår översikt visar vad de olika nivåerna innehåller och vilken maxersättning du kan få. 

Plus

Lagom

Bas

1 500 000 kr1 000 000 kr500 000 kr
100 000 kr50 000 kr50 000 kr
5 000 000 kr5 000 000 kr5 000 000 kr
350 000 kr250 000 kr250 000 kr
60 dagar45 dagar45 dagar
100 000 kr100 000 kr
100 000 kr
TilläggTilläggTillägg

Vad ingår i hemförsäkringen för bostadsrätt?

Din hemförsäkring väljer du utifrån hur du bor, vad du har för saker, vad du kan tänka dig att betala, hur mycket du vill ha i ersättning och om du behöver bostadsrättstillägg. Vår översikt visar vad de olika nivåerna innehåller och vilken maxersättning du kan få. 

Vad täcker bostadsrättstillägget?

Bostadsrättstillägget är valbart för dig som bor i bostadsrätt. Det skyddar det som du är skyldig att underhålla i bostadsrätten, exempelvis golv, tapeter och köksinredning. Här får du mer information om vad det täcker och vad som är de maximala ersättningsbeloppen.

Fler tilläggsförsäkringar

Vanliga frågor och svar

Vill du veta mer?

Mer information om självrisker och maximala ersättningsbelopp finns i villkorsdokumenten. Ring oss gärna om du vill ha råd kring vilken försäkring och vilka tillägg du ska välja.

Ring oss gärna på 0771‑326 326 om du vill ha tips och råd.