Tips och råd för dig och din MC

Här samlar vi information och inspiration som passar dig som kör motorcykel.

Lätt eller tung motorcykel?

Motorcyklar delas in i olika kategorier. För att köra motorcykel behöver du ett A-körkort. Det finns tre olika körkortsbehörigheter för motorcyklar: A1, A2 och A. Skillnaden ligger i hur stor motorcykel du får köra.

Skyddsutrustning för MC-förare

Det finns ingen lag som tvingar dig att bära skyddskläder under MC-turen, men det är en självklarhet för de flesta. Här kan du läsa mer om olika typer av skydd som du bör ha.

Ska du köra din MC utomlands?

Drömmer du om ge dig iväg utomlands på hojen? Fantiserar du om att susa fram bland vackra dalgångar och dramatiska berg i Alperna? Eller vill du kanske cruisa runt på Toscanas landsbygd? Oavsett vilket så har vi samlat lite nyttig information om utlandssemestrar på motorcykel.

Hjälmar för MC-förare

Den absolut viktigaste delen att skydda på kroppen är huvudet. Du kan aldrig byta ut ditt huvud. Det är extremt utsatt då du kör motorcykel och skadorna kan vara omöjliga att rehabilitera.

Skyddskläder för MC-förare

Ta för vana att inte åka en meter utan skyddskläder, och se till att de har CE-godkända skydd och är godkända enligt någon av nivåerna A, AA, AAA. Använd alltid bra skor och handskar avsedda för mc-bruk, samt ryggskydd och rätt hjälm för ditt huvud.