Hoppa till innehållet

Tips och råd för dig och din MC

Här samlar vi information och inspiration som passar dig som kör motorcykel.

Landskap med berg och floder

Ska du köra din MC utomlands?

Drömmer du om ge dig iväg utomlands på hojen? Fantiserar du om att susa fram bland vackra dalgångar och dramatiska berg i Alperna eller se Toscanas landsbygd? Oavsett vilket så har vi samlat lite nyttig information om utlandssemestrar på motorcykel.

Hand som håller en nyckel

Lätt eller tung motorcykel?

Motorcyklar delas in i olika kategorier. För att köra motorcykel behöver du ett A-körkort. Det finns tre olika körkortsbehörigheter för motorcyklar. Skillnaden ligger i hur stor motorcykel du får köra.

Två knäppta händer

Skyddskläder för MC-förare

Vikten av korrekt skyddsutrustning kan inte nog betonas när du kör motorcykel. Se till att du alltid är utrustad med skyddskläder innan du rullar i väg, även om det bara är en kort sträcka.

Kvinna som tar en kaffepaus vid sin motorcykel

Hjälmar för MC-förare

Den absolut viktigaste delen att skydda på kroppen är huvudet. Du kan aldrig byta ut ditt huvud. Det är extremt utsatt då du kör motorcykel och skadorna kan vara omöjliga att rehabilitera.

Ung kvinna med brunt hår utomhus

Skyddsutrustning för MC-förare

Det finns ingen lag som tvingar dig att bära skyddskläder under MC-turen, men det är en självklarhet för de flesta. Här kan du läsa mer om olika typer av skydd som du bör ha.

Motorcykel parkerad vid kajkanten

Vinterförvaring av din motorcykel

Tänk på att förbereda din MC inför förvaring innan kylan kommer. Följ väderprognosen och pricka av vår lista medan det är plusgrader.