Hoppa till innehållet

Hemförsäkring för lägenhet

Om du bor i en lägenhet behöver du en hemförsäkring som skydd för dig och dina saker. Hemförsäkringen innehåller också reseskydd, ansvarsskydd och rättsskydd och reseförsäkring i 45 eller 60 dagar. Just nu med fast pris i tre år!

Skydda ditt hem, dina saker och dig själv

Fast pris i 3 år

I tider med stigande priser är det tryggt att ha något som man känner sig säker på. Just nu har vi därför fast pris på vår hemförsäkring i tre år om du är skadefri.

Trygghet

Ger skydd vid inbrott, brand- och vattenskador.  Dina saker är försäkrade upp till 1 500 000 kr med Plus.

Reseförsäkring

Topprankad reseförsäkring ingår i 45 dagar, 60 dagar med Plus

Frågor och svar om fast pris

Frågor och svar om erbjudandet

Erbjudandet gäller dig som privatperson som vill köpa en hem-, villa-, eller fritidshusförsäkring under perioden fram till och med den 31 december 2023.

Eftersom erbjudandet har varit så populärt har vi förlängt det så att det gäller till 31 december 2023. Du bestämmer själv när försäkringen ska börja gälla under 12 månader framåt.

Erbjudandet gäller för alla kunder som tecknar en ny försäkring hos oss.

Fast pris innebär att vi inte kommer att höja ditt pris under 3 år om du är skadefri, under förutsättning att försäkringen betalas och att du bor kvar på samma adress. 

Om du under försäkringstiden gör några ändringar som påverkar priset uppåt eller nedåt, till exempel om du lägger till eller tar bort personer eller ändrar ytor, så är det priset efter ändringen som vi garanterar när din försäkring förnyas. Samma sak gäller om din samlingsrabatt ändras på grund av att du lägger till eller tar bort andra försäkringar. 

Varför ska du ha en försäkring när du bor i lägenhet?

Hemförsäkringen ger ett viktigt grundskydd om du skulle drabbas av till exempel stöld, brand eller en vattenskada samt när du är ute och reser. 

Vad kostar en lägenhetsförsäkring?

Vad det kostar med en hemförsäkring för din lägenhet beror på flera olika faktorer. Bland annat beror det på antal personer i hushållet, storlek på lägenheten och värdet på de saker som du vill försäkra. Det finns också olika nivåer av vår hemförsäkring, så att du kan välja den försäkring som passar dig bäst. 

Skydda ditt hem, dina saker och dig själv

Detta ingår i vår hemförsäkring för lägenhet

Här kan du se vad de olika nivåerna inkluderar för typ av skydd för din lägenhet.

Plus

Lagom

Bas

1 500 000 kr
1 000 000 kr
500 000 kr
100 000 kr
50 000 kr
50 000 kr
5 000 000 kr
5 000 000 kr
5 000 000 kr
350 000 kr
250 000 kr
250 000 kr
60 dagar
45 dagar
45 dagar
100 000 kr
100 000 kr
100 000 kr

Detta ingår i vår hemförsäkring för lägenhet

Här kan du se vad de olika nivåerna inkluderar för typ av skydd för din lägenhet.

Vanliga frågor och svar för dig som bor i lägenhet

Då behöver du ha en hemförsäkring. I grundskyddet ingår t ex alltid skydd mot brand, stöld, ansvars- och rättsskydd samt reseskydd. Vill du ha ett mer omfattande försäkringsskydd, väljer du nivån Lagom eller Plus av vår hemförsäkring. 

Om du har en bostadsrätt behöver du en hemförsäkring som skyddar dig, din familj och dina saker. Du behöver också bostadsrättstillägget som omfattar den fasta egendom i bostaden som du ansvarar för enligt bostadsrättslagen och föreningens stadgar.

Försäkringen gäller för dig som försäkringstagare. Den gäller också för din make, din sambo, era föräldrar och era ogifta barn och barnbarn, förutsatt att de är folkbokförda på samma adress och tillhör samma hushåll som du.

Om du ska hyra i andra hand ska du ha en egen hemförsäkring. Tänk på att du normalt inte omfattas av din hyresvärds hemförsäkring eftersom ni inte delar hushåll.

Vår hemförsäkring är ett paket av flera nyttiga skydd. Den tryggar bland annat dina saker, men den innehåller också reseskydd, rättsskydd, ansvarsskydd (om du t ex behöver betala skadestånd) och överfallsskydd. Genom reseskyddet kan du undvika att få höga sjukhusräkningar från utlandet, om du skulle drabbas av ett olycksfall eller sjukdom när du är ute och reser.

Vill du veta mer?

Mer information om självrisker och maximala ersättningsbelopp finns i villkorsdokumenten. Ring oss gärna om du vill ha råd kring vilken försäkring och vilka tillägg du ska välja.

Fullständiga villkor

Ring oss gärna på 0771‑326 326 om du vill ha tips och råd.