Hoppa till innehållet
Mamma och dotter hemma i soffan

Jämför hemförsäkring

Vilken försäkring passar dig? Bas, Lagom eller Plus? Här kan du enkelt se vad våra hemförsäkringar innehåller och jämföra. Är du osäker, tveka inte att kontakta kundservice på 0771-326 326 så hjälper vi dig!

Varför är det viktigt att du jämför hemförsäkring?

Hemförsäkringen ger dig ett grundläggande försäkringsskydd som gör att du kan få ersättning om dina saker skadas. Dessutom får du ett reseskydd, rättsskydd, överfallsskydd och ansvarsskydd. Om du vill ha ett mer omfattande försäkringsskydd kan du utöka din försäkring.

Genom att jämföra det försäkringsskydd som ingår, kan du välja hemförsäkring utifrån hur du bor, vad du har för saker, vad du kan tänka dig att betala och hur mycket du vill ha i ersättning.

Skydda dig själv, din bostad och dina saker

Detta ska du tänka på vid jämförelse

Utgå från ditt eget behov när du jämför, oavsett om du hyr lägenhet eller hus. Fundera på vad som är viktigt för dig och vilket behov du har. Det kan t ex vara bra att fundera på hur omfattande reseskydd du behöver, om du behöver allriskförsäkring (kallas ibland drulleförsäkring) för dina saker eller skydd för livet på nätet. Bor du i bostadsrätt behöver du också fundera på om du behöver bostadsrättstillägg.

Är det viktigt för dig att betala så lite som möjligt vid en skada,  titta efter ett mer omfattande paket eller tilläggsförsäkringar som sänker förhöjda självrisker och åldersavdrag.

Jämför momenten som ingår i hemförsäkringen

De moment som ingår i hemförsäkringen kan vara lika mellan olika bolag men det kan vara olika vad som ingår i dem. Innan du väljer din hemförsäkring, se till att läsa igenom förklaringarna av de olika momenten i respektive försäkringsbolags villkor, så att du är säker på vad som faktiskt ingår.

Jämför våra hemförsäkringar

Jämför de olika nivåerna på vår hemförsäkring. Vilken nivå passar dig bäst och vilket skydd behöver du?

Plus

Lagom

Bas

1 500 000 kr
1 000 000 kr
500 000 kr
100 000 kr
50 000 kr
50 000 kr
5 000 000 kr
5 000 000 kr
5 000 000 kr
350 000 kr
250 000 kr
250 000 kr
60 dagar
45 dagar
45 dagar
100 000 kr
100 000 kr
100 000 kr

Jämför våra hemförsäkringar

Jämför de olika nivåerna på vår hemförsäkring. Vilken nivå passar dig bäst och vilket skydd behöver du?

Tilläggsförsäkringar

Du kan anpassa försäkringen efter dina behov med våra tilläggsförsäkringar.

Tilläggsförsäkringar

Skydd för det som du är skyldig att underhålla i bostadsrätten, exempelvis golv, tapeter och köksinredning. 

 

Läs mer om försäkring för bostadsrätt

Skydda dina nära och kära, om en olycka skulle vara framme. Du kan få ersättning för nödvändiga och skäliga kostnader som uppstår vid ett olycksfall samt vid bestående skador och dödsfall.

 

Läs mer om fritidsolycksfallsförsäkringen

Försäkra din roddbåt, jolle eller annan båt som inte är längre än 6 meter. Med vår småbåtsförsäkring kan du får ersättning om tjuven varit framme eller om din båt skulle bli skadad.

 

Läs mer om småbåtsförsäkringen

Hyr du ut ditt boende? Välj då till vår uthyrningsförsäkring för din bostad eller del av bostad.

 

Läs mer om uthyrningsförsäkringen

Behöver du bostadsrättstillägg?

Bostadsrättstillägget är valbart för dig som bor i bostadsrätt. Det skyddar det som du är skyldig att underhålla i bostadsrätten, exempelvis golv, tapeter och köksinredning. 

I vissa fall har bostadsrättsföreningen tecknat ett gemensamt bostadsrättstillägg, om föreningen inte har det så rekommenderar vi att du tecknar detta tillägg. Är du osäker, prata med din förening. Om de har tecknat tillägget, kan du ta bort det från din egen försäkring i efterhand. 

Ungt par framför datorn vid köksbordet

Vill du veta mer?

Mer information om självrisker och maximala ersättningsbelopp finns i villkorsdokumenten. Ring oss gärna om du vill ha råd kring vilken försäkring och vilka tillägg du ska välja.

Fullständiga villkor

Ring oss gärna på 0771‑326 326 om du vill ha tips och råd.