Hoppa till innehållet

Halvförsäkring MC

Medan trafikförsäkringen bara ersätter skador på person och annans egendom kan du med en halvförsäkring vara trygg med att du och din MC snabbt och smidigt kommer tillbaka på vägen om olyckan är framme.

Detta täcker halvförsäkringen

Trafikförsäkring måste du enligt lag ha till din MC. För att känna dig ännu tryggare på vägarna kan du välja till en halvförsäkring eller helförsäkring. I en halvförsäkring för MC ingår följande:

  • Trafikförsäkring
  • Krishjälp
  • Maskinskada
  • Glas 
  • Brand 
  • Stöld
  • Räddning 
  • Rättsskydd

Hos oss får du alltid snabb hjälp och omtänksamma råd för att hitta rätt försäkring för dig och din MC. Ring oss gärna på 0771-326 326 om du vill ha råd kring vilken försäkring det är klokt för dig att välja. 

Försäkringen är en årsförsäkring där priset beräknas på att du inte kör hela året!

"Bra villkor och lägre pris än mitt förra försäkringsbolag. Trevlig och hjälpsam kundtjänst."

Anders J
4 av 5

Baserat på 4 556 omdömen

Så samlar vi in och använder kundomdömen

Vid avslutat skadeärende får kunden ett automatiskt mejl, om hen registrerat en e-postadress hos Gjensidige, med en länk till Trustpilot där kunden kan betygsätta Gjensidige. Dessa kundomdömen markeras med ”verifierad kund” hos Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt via Trustpilot kan Gjensidige inte verifiera att omdömet är från en Gjensidigekund. Citaten ovan hämtas automatiskt från de 4- och 5-stjärniga omdömen som Gjensidige fått av verifierade kunder.

Gjensidiges Trustpilotbetyg beräknas utifrån ett genomsnitt av samtliga omdömen av Gjensidige som publicerats hos Trustpilot, med hänsyn till tidsrymd, frekvens och bayesianskt medelvärde. Detta innebär bland annat att nyare omdömen ges större vikt än äldre omdömen vid beräkning av betyget. 

Läs mer om hur Trustpilot beräknar sina betyg

Läs mer

Leende man utomhus

Vilken MC-försäkring passar dig?

Det beror förstås på vilken motorcykel du har och hur du kör. Här kan du enkelt se vad våra olika MC försäkringar innehåller och jämföra.

Träd i lövskog

Tips och råd för dig och din MC

Här samlar vi information och inspiration som passar dig som kör motorcykel.

Ung kvinna med brunt hår utomhus

Skyddsutrustning för MC-förare

Skyddskläder är en självklarhet för de flesta MC-förare. Här kan du läsa mer om vilka typer av skydd som du bör ha.