Hoppa till innehållet
Mamma och son i skogen på våren

Hitta den bil som passar dig

Våra behov förändras över tiden, beroende på användningen av bilar och antalet passagerare i en familj. Om du byter bil, rekommenderar vi att du talar med en bilhandlare och skaffar dig så mycket information som möjligt om bilen.

Tips när du ska byta bil

Det finns också massor av information att hämta på internet, här kommer några ställen som är bra att titta på när du ska göra ditt val:

  • bytbil.com och blocket.se är till exempel bra köpa/byta sidor.
  • på bilpriser.se kan du få en gratis värdering så att du kan undersöka om bilen du ska köpa eller sälja har ett marknadsmässigt pris
  • hos Transportstyrelsen kan du få en massa information om den bil du funderar på att skaffa, som till exempel vad bilen kostar i skatt, det enda du behöver är registreringsnumret.

Försäkring till din bil

Kom ihåg att du behöver ha en försäkring till din nya bil från samma datum som ägarbytet sker. Se därför till att köpa en bilförsäkring i tid. Vi på Gjensidige kan ge dig råd och tips om vilken försäkring som är rätt för dig. Du kan själv se ditt pris nedan, eller ta kontakt med vår kundservice, så hjälper vi dig att hitta det bästa försäkringsskyddet för dig och din bil. 

Se till att köpa en bilförsäkring i tid