Hoppa till innehållet

Försäkring till din Volvo

Teckna en bilförsäkring med bra villkor och många möjligheter att skräddarsy försäkringen så att den passar din ekonomi. Vi har många års erfarenhet av bilförsäkringar – och erbjuder självklart också den perfekta försäkringen för din Volvo. 

Volvo grundades 1926 och redan 1927 rullande den första personbilen ut från Volvos bilfabrik i Lundby på Hisingen. Bilen kostade 4800 kr och hade en topphastighet på 90 km/h.

De första riktiga framgångarna fick Volvo i slutet av 40-talet med Volvo PV 444 och ytterligare en succé var ett faktum under 60-talet med Volvo Amazon. 1980-talet blev ytterligare ett framgångsperiod i och med lanseringen av den lyxiga 760-serien och senare 740-serien. 1998 valde Volvo att utveckla sitt formspråk och lanserade Volvo S80. Volvo använder sig av engelska utryck för att förklara sina bilmodeller, S = Sedan, V = Versatility (mångsidighet, dvs. kombi) och XC = Cross Country.

Den största delen av Volvos försäljning har handlat om kombivarianter och genom företagets dominerande position i Sverige har Volvos kombibilar blivit vanliga i Sverige. Majoritetsägare till Volvo idag är det kinesiska bolaget Zhejiang Geely Holding Group. Huvudkontoret för AB Volvo ligger kvar på Hisingen.

Försäkra en ny Volvo

Om du köper en helt ny Volvo levereras den med en vagnskadegaranti. Detta innebär att du bara behöver kombinera trafikförsäkringen med en halvförsäkring. Om din Volvo däremot är äldre än tre år ska du istället överväga att teckna en helförsäkring.