Hoppa till innehållet

Försäkring till din BMW

Den optimala försäkringen för BMW utgår från dina behov som bilist och vilka möjligheter du vill ha om olyckan är framme. Vår bilförsäkring gör det möjligt för dig att sätta ihop en skräddarsydd försäkring för din BMW.

BMW i Sverige

Historien om tyska BMW börjar i mars 1916. Bolaget grundades först som tillverkare av flygplansmotorer men började några månader senare även tillverka motorcyklar och ytterligare några år senare också personbilar. BMW är också kända från Formel 1 med sina kraftfulla motorer. Logotypen symboliserar enligt dem själva en propeller i rörelse med de Bayerska färgerna blått och vitt. 

Med sitt huvudkontor i München är BMW en av världens absolut största bilproducenter. Varje år skickar koncernen ut mer än en miljon bilar, fördelade på ett antal märken, som till exempel Mini och Rolls Royce. Populära modeller hos BMW är bland annat BMW X5, X3 samt deras roadster BMW Z3 som fick stor uppmärksamhet genom att bli den första tyska bilen som James Bond körde i filmerna Golden Eye och Tomorrow never dies. BMW var länge en ovanlig bil på svenska marknaden och inte förrän under 1970-talet blev bilarna synliga på svenska motorvägar.

Teckna försäkring för BMW

När du väljer att försäkra din BMW hos oss strävar vi alltid efter att erbjuda dig lägsta möjliga premie, och våra experter på bilförsäkring är alltid redo att ge dig råd när du ska navigera bland våra bilförsäkringar.

Vi vill självklart ge dig möjlighet att njuta av din bil med optimal trygghet, även när olyckan är framme. BMW är, förutom att vara ett bilmärke med hög kvalitet, också känt för sina motorcyklar, där vi självklart också kan erbjuda skräddarsydda MC-försäkringar.

Försäkra en ny BMW

Som utgångspunkt kan du välja att komplettera trafikförsäkringen för BMW med antingen en halvförsäkring, som skyddar vid ett antal skador skadehändelser inklusive stöld, eller med en helförsäkring – som innehåller en vagnskadeförsäkring.

Om det handlar om en försäkring för en helt ny BMW kan det vara överflödigt att teckna en helförsäkring då nya bilar i Sverige ofta omfattas av vagnskadegaranti. Vagnskadegarantin går dock vanligtvis ut efter tre år, och därefter kan en helförsäkring vara en riktigt bra idé. Teckna din försäkring hos oss redan idag!