Hoppa till innehållet
Allvarlig man i grön tröja

gjensidige-se.apps-int.gjensidige.io

Vilka försäkringar bör man ha?

Olika tidpunkter i livet kan innebära olika behov av försäkringar. Lever du ensam eller med barn? Behöver man en speciell försäkring när man studerar och vad händer när man blir pensionär?

Vilka försäkringar bör du som privatperson ha?

Gjensidige i korthet

  • Nordens tredje största försäkringsbolag.
  • Vi har funnits i över 200 år.
  • Vi erbjuder försäkringar för alla olika behov. 

Vilka försäkringar behöver jag som egen företagare?

Om du startar ditt eget företag är det bra att se över vilka försäkringar du kan behöva för dig själv, ditt företag och eventuella anställda.

Har du ditt företag i bostaden?
Tänk på att din hemförsäkring inte täcker din näringsverksamhet. Hemförsäkringen gäller bara sådant som du använder för privat bruk. Hemförsäkringen täcker till exempel inte verktyg, inventarier, lager eller färdiga produkter som hör till ditt företag. Använder du samma dator privat som i verksamheten kan det anses att den hör till ditt företag och därför inte ersätts via hemförsäkringen.

Företagsförsäkring
Gjensidige är ett av Nordens största försäkringsbolag med en mångårig erfarenhet av försäkringar för små och medelstora företag. Vi erbjuder ett tryggt och prisvärt grundskydd, kryddat med tilläggsförsäkringar som kan anpassas efter just din bransch. Vi har företagsförsäkring för ditt företag, företagets bilar och anställda.

För dina anställda
Personförsäkringar ger medarbetarna ökad trygghet både på jobbet och fritiden. Allt fler efterfrågar en bra sjukvårdsförsäkring, som kompletterar det skydd som finns via samhället.

Vad behöver jag som pensionär?

I stort sett ska du fortsätta med samma försäkringar som när du arbetade men det kan vara läge att se över dina försäkringar.

  • Det är lag på att ha trafikförsäkring för din bil och/eller MC. Att vara rätt försäkrad mot plötsliga händelser är dock minst lika viktigt när man blir pensionär så det kan vara bra att ha ett mer omfattande skydd.
  • Du behöver också ha en hemförsäkring och en reseförsäkring för längre resor.
  • Det är också bra att ha en  olycksfallsförsäkring och djurförsäkring om du har ett husdjur.