Bilförsäkring Subaru

Publicerade: 29.1.2021  |  Senast uppdaterad: 6.5.2021

Med en bilförsäkring från Gjensidige kan du tryggt rulla fram på vägarna i din Subaru. Våra bilförsäkringar kännetecknas av lägsta möjliga premie och ett tryggt skydd. Vi har många års erfarenhet och hjälper dig teckna en försäkring som är skräddarsydd utifrån dina behov och din ekonomi. 

Japanska bilmärket Subaru har blivit känt genom att de flesta av deras modeller, stora som små har fyrhjulsdrift. Företaget som grundades 1917 i Gunma, norr om Tokyo var från början känt för att tillverka flygplan och därefter skotrar. Deras första skoter kom 1946 och fick namnet Rabbit. I mitten av 1950 började de producera bilar och i mars 1958 presenterades Subaru 360 som var motsvarigheten till Tysklands folkbubbla VW typ 1. Men sin vikt på bara 385 kg och 16 hk fick den smeknamnet ”Nyckelpigan”. Nästa milstolpe kom med Subaru Leone 4WD Station Wagon som kom 1972, den ersattes sedan av Subaru Legacy 1989. Efter detta har Subaru också presenterat modeller som Impreza, Forester, XV och BRZ.

Teckna försäkring för Subaru

En bilförsäkring från Gjensidige kommer alltid att kännetecknas av lägsta möjliga premie och ett tryggt försäkringsskydd. Det gäller både om du nöjer dig med den lagstadgade trafikförsäkringen för din Subaru, eller om du – vilket är fallet för många bilägare – väljer en halv- eller helförsäkring.

Försäkra en ny Subaru

Är din Subaru ny eller har köpts inom de senaste tre åren har den troligtvis redan vagnskadegaranti. Väljer du att kombinera den med Gjensidiges halvförsäkring har du mesta möjliga skydd. Om din bil är äldre än 3 år rekommenderar vi att du tecknar helförsäkring. Du har också möjlighet att kombinera din försäkring med några av våra fördelaktiga tilläggsförsäkringar som bland annat ger dig hjälp och ersättning om olyckan är framme och du kör på ett djur. Du får också hjälp med hyrbil om din bil skulle hamna på verkstad. 

Se pris och köp din bilförsäkring