Bilförsäkring Volkswagen

Publicerade: 29.1.2021  |  Senast uppdaterad: 6.5.2021

Med en bilförsäkring från Gjensidige har du möjlighet att sätta ihop den perfekta försäkringslösningen för din Volkswagen. Våra bilförsäkringar kännetecknas alltid av låga premier och bra villkor, och ger dig det bästa skyddet vid oförutsedda skador på din bil.

Volkswagen, ofta förkortat VW, som på tyska betyder "folkvagn" grundades 1937 av Ferdinand Porsche. Volkswagen har tre bilar i topp-10 på bäst säljande bilar någonsin: Volkswagen Golf, Volkswagen Beetle och Volkswagen Passat. Samtidigt utvecklar den tyska koncernen fortlöpande nya "state-of-the-art"-fordon, och som ett professionellt försäkringsbolag strävar vi självklart alltid efter att kunna erbjuda bilförsäkringar som är unikt anpassade efter moderna bilar och den moderna familjens behov som bilägare. Hos oss kan du försäkra din Volkswagen oavsett om du kör Golf, Polo, Passat, Tiguan, Touareg eller någon annan modell. 

Teckna försäkring för Volkswagen

Vår bilförsäkring tar alltid utgångspunkt i trafikförsäkringen, som du måste ha enligt lag. Utöver det har du bland annat möjlighet att teckna:

  • Halvförsäkring, som täcker stöld, brand och glasskador, samt ger möjlighet till ersättning vid bärgning och juridiska tvister.
  • Helförsäkring, som kompletterar trafikförsäkringen och halvförsäkringen med en vagnskadeförsäkring som gäller oförutsedda skador och motorhaveri.

Försäkra en ny Volkswagen

När du köper en ny Volkswagen i Sverige levereras den i regel med så kallad vagnskadegaranti, som gäller de första tre åren du har bilen. Om din bil har en giltig vagnskadeförsäkring behöver du bara teckna en halvförsäkring för att få en helförsäkrad bil. Det är dock avgörande att du håller ordning på när vagnskadegarantin går ut. Om du vill ha den bästa försäkringen för din Volkswagen bör du teckna en helförsäkring efter de första tre åren.
Kontakta våra experter på bilförsäkringar om du har några frågor om vilken försäkring du bör välja för din VW.

Se pris och köp din bilförsäkring