Kvinna som sitter ute på en bänk med sin mobil

Pressrummet

Här finner du alla våra senaste nyheter. 

Presskontakt: press@gjensidige.se
Marknadsföringsfrågor: marknad@gjensidige.se

Pressrummet

Här finner du alla våra senaste nyheter. 

Presskontakt: press@gjensidige.se
Marknadsföringsfrågor: marknad@gjensidige.se

28 apr: Anders Lundin kommenterar Q1-resultatet

Den svenska verksamheten fortsatte att stärka lönsamheten under det första kvartalet 2023. Anders Lundin, som är vd för Gjensidige Sverige, kommenterar resultatet för det första kvartalet i media.

17 feb: Så kan du skydda dig mot stormen Otto

I dag beräknas stormen Otto dra in över Nordvästra Skåne, sydvästra Kronoberg, Västra Halland upp till sydvästra Bohuslän. Även om man inte kan påverka vädrets krafter finns det flera konkreta saker man kan göra för att förebygga skador.

Flera personer som cyklar i klunga på landsväg. Foto Svenska Cykelförbundet

6 feb: Vi förlänger partnerskap med Svenska Cykelförbundet

Gjensidige har varit Svenska Cykelförbundets försäkringsgivare för licensolycksfall sedan 2020. Nu förlängs avtalet i tre år till. Det förlängda avtalet innebär fortsatt förtroende för Gjensidige som försäkringsgivare och fortsatt förtroende för den olycksfallsförsäkring som Svenska Cykelförbundet förser de medlemmar som tecknar licens med.

25 jan: Sverigechefen kommenterar Q4-resultatet

Den svenska verksamheten fortsatte att stärka lönsamheten under 2022. Även årets fjärde kvartal bjöd på positiva siffror. Anders Lundin, som är Sverigechef, kommenterar resultatet för det fjärde kvartalet i media.

24 jan: Kraftig ökning av Sveriges bilförare som tävlar med GPS:en

De stora utvikbara kartorna och gamla kartböckerna i bilens handskfack är ett minne blott. Istället har det blivit allt vanligare att använda olika GPS-tjänster för att hitta rätt på bilvägarna. Navigationssystemet är ett nyttigt och bra verktyg, men det kan också innebära en trafikfara för den som är stressad eller tävlingsinriktad.

Ingång från Drottninggatan i Stockholm till det nya kontoret där Gjensidiges logotyp och budskap syns på fönstren

18 jan: Gjensidige flyttar huvudkontoret i Stockholm till citykärnan

Efter åtta år i Garnisonen flyttar Gjensidige sitt huvudkontor i Stockholm från Karlavägen 108 till Kungsgatan 47B. Flytten är planerad till augusti 2023 och är en del av framtidssatsningen för den svenska verksamheten. Med de nya lokalerna ökar möjligheten att synliggöra Gjensidige och att skapa en attraktiv arbetsmiljö för framtidens arbetsplats där nya arbetssätt kan fortsätta att utvecklas och där medarbetare kan fortsätta inspireras.

Instrumentbräda med radiokanaler i bil

4 jan: Nära åtta av tio bilförare distraheras av bilens touch screen i trafiken

Tre fjärdedelar av svenskarna har någon gång åkt bil där de upplevt att förarens uppmärksamhet riktats åt ett annat håll än själva körandet och den allra vanligaste distraktionen är mobiltelefonen. Men bilens touch screen tar också ofta fokus från bilkörandet. Det visar en ny undersökning som Gjensidige Försäkring gjort i samarbete med Kantar Sifo.