Hoppa till innehållet
Kvinna som sitter utomhus på en bänk

Aktuella nyheter

Här nedan finner du alla våra senaste nyheter. 

Vill du nå oss?  Presskontakt: press@gjensidige.se Marknadsföringsfrågor: marknad@gjensidige.se

Röd bil med repa

22 dec: Se upp i julhandeln och undvik årets tristaste julklapp

När det närmar sig jul är det många som vill få plats samtidigt i parkeringsgaragen i köpcenter runt om i landet. Stress i kombination med trängsel ökar risken för parkeringsskador. Närmare sju av tio svenskar tycker dessutom att det har blivit svårare att få plats med bilen i parkeringsrutan under senare år. Det visar en ny undersökning som Demoskop gjort på uppdrag av Gjensidige Försäkring.

Elsparkcykel framför en tegelvägg

21 dec: En tredjedel av elsparkcyklisterna har cyklat med promille i blodet

Snart träder ny lagstiftning i kraft kring elsparkcyklar. Det kommer dock fortsatt vara lagligt att cykla på elsparkcykel med promille i blodet. Nu uppger en tredjedel av elsparkcyklisterna att de cyklat efter att de druckit och nära sex av tio svenskar känner en oro över att det inte finns någon promillegräns.

Omröstning i spegelsalen på Grand Hotell

17 nov: Gjensidiges Stockholmskontor är Sveriges tredje snyggaste

Det var tuff konkurrens i årets upplaga av tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor. Totalt nominerades 85 kontor i tävlingen, däribland både Gjensidiges kontor i Malmö och i Stockholm. Igår avgjordes det slutligen och Stockholmskontoret utsågs till Sveriges tredje snyggaste kontor.

Torbjörn Annerfors, chef för Privat, Gjensidige

16 nov: Gjensidige anställer Torbjörn Annerfors som ny chef för Privat

Torbjörn Annerfors blir chef för Privat inom Gjensidiges svenska verksamhet. Han kommer senast från Movestic och tar över rollen som chef för Privat efter Cathrine Holter Saxeböl, som blir chef för den nya avdelningen Marknad & Verksamhetsutveckling i Sverige.

Två personer som skakar hand

8 nov: Gjensidige och Gallagher lanserar ny försäkring

Gallagher har tillsammans med Gjensidige tagit fram en ny försäkringsprodukt som riktar sig till småföretag inom byggbranschen.

Receptionen på Gjensidiges kontor i Stockholm

6 nov: Stockholmskontoret finalist i Sveriges Snyggaste Kontor

Både Gjensidiges kontor i Malmö och i Stockholm nominerades i tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor. Nu är rösterna räknade och vårt nya Stockholmskontor är ett av tio kontor som gått vidare till final.

Fasad för nya Gävlekontoret

24 okt: Gjensidiges nya säljcenter i Gävle har öppnat

Strax före sommaren beslutade Gjensidige om att expandera och öppna ett helt nytt säljcenter i Gävle, med syfte att ytterligare förstärka distributionskraften inom Privat. Från och med nu är driften på centret igång.

Anders Lundin, vd för Gjensidige Sverige

20 okt: Anders Lundin kommenterar Q3-resultatet

Anders Lundin, som är vd för Gjensidige Sverige, kommenterar resultatet för det tredje kvartalet i media.

Diplom för Årets Sakbolag 2023

17 okt: Gjensidige är Årets Sakbolag

Gjensidige utsågs till Årets Sakbolag 2023 under Hjertas årliga konferens Hjertadagarna, som samlar försäkringsmedlare och branschfolk från hela Sverige. Här kan du läsa mer om varför just vi fick utmärkelsen.

Gjensidiges kontor i Stockholm och Malmö

3 okt: Två kontor nominerade till Sveriges Snyggaste Kontor

Inte bara ett – utan två – av våra kontor är nominerade till den prestigefulla tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor. Både Gjensidiges nya Malmökontor och Stockholmskontor är med och tävlar om utmärkelsen.

Cathrine Holter Saxeböl och Madeleine Franklin, Gjensidige

15 sept: Madeleine Franklin chef för nya säljcentret

Den andra oktober öppnar dörrarna till Gjensidiges nya säljcenter i Gävle. Madeleine Franklin, blir chef för det nya säljcentret. Hon kommer senast från If där hon var chef för bolagets tidigare Sales Center i samma stad.

Domarklubba

11 jul: Domslut från HD i Sturecompagnietmålet har kommit

Vi har tidigare berättat om att både Stockholms tingsrätt och Svea hovrätt dömt till Gjensidiges fördel i målet mot Sturecompagniet. Domen överklagades till Högsta domstolen och nu kan vi berätta att även HD har dömt till vår fördel.

Anders Lundin, vd för Gjensidige Sverige

28 apr: Anders Lundin kommenterar Q1-resultatet

Den svenska verksamheten fortsatte att stärka lönsamheten under det första kvartalet 2023. Anders Lundin, som är vd för Gjensidige Sverige, kommenterar resultatet för det första kvartalet i media.

Person med händerna på ratten

31 mar: Så påverkar försäljningsförbudet för laddboxar försäkringen

Elsäkerhetsverket har beslutat om försäljningsförbud för Easee Home och Easee Charge. Inget användningsförbud har utfärdats av myndighet eller tillverkare vilket innebär att våra kunders bil-, hem och villaförsäkring gäller precis som vanligt.

Söderberg & Partners hållbarhetsrapport

17 mar: Gjensidige topprankat kring hållbarhet i år igen

Nu har Söderberg & Partners årliga hållbarhetsrapport publicerats. I år har totalt 19 sakförsäkringsbolag analyserats, men det var bara fem som fick godkänt grönt betyg och ett av dem är Gjensidige. Vi är så stolta över att ligga i topp i år igen!

Omkullblåst studsmatta

17 feb: Så kan du skydda dig mot stormen Otto

I dag beräknas stormen Otto dra in över Nordvästra Skåne, sydvästra Kronoberg, Västra Halland upp till sydvästra Bohuslän. Även om man inte kan påverka vädrets krafter finns det flera konkreta saker man kan göra för att förebygga skador.

Tävlingscyklister på landsväg

6 feb: Vi förlänger partnerskap med Svenska Cykelförbundet

Gjensidige har varit Svenska Cykelförbundets försäkringsgivare för licensolycksfall sedan 2020. Nu förlängs avtalet i tre år till. Det förlängda avtalet innebär fortsatt förtroende för Gjensidige som försäkringsgivare och fortsatt förtroende för den olycksfallsförsäkring som Svenska Cykelförbundet förser de medlemmar som tecknar licens med.

Anders Lundin, vd för Gjensidige Sverige

25 jan: Sverigechefen kommenterar Q4-resultatet

Den svenska verksamheten fortsatte att stärka lönsamheten under 2022. Även årets fjärde kvartal bjöd på positiva siffror. Anders Lundin, som är Sverigechef, kommenterar resultatet för det fjärde kvartalet i media.

Person som använder en karta i bilen

24 jan: Kraftig ökning av Sveriges bilförare som tävlar med GPS:en

De stora utvikbara kartorna och gamla kartböckerna i bilens handskfack är ett minne blott. Istället har det blivit allt vanligare att använda olika GPS-tjänster för att hitta rätt på bilvägarna. Navigationssystemet är ett nyttigt och bra verktyg, men det kan också innebära en trafikfara för den som är stressad eller tävlingsinriktad.

Gjensidiges nya Stockholmskontor

18 jan: Gjensidige flyttar huvudkontoret i Stockholm till citykärnan

Efter åtta år i Garnisonen flyttar Gjensidige sitt huvudkontor i Stockholm från Karlavägen 108 till Kungsgatan 47B. Flytten är planerad till augusti 2023 och är en del av framtidssatsningen för den svenska verksamheten. Med de nya lokalerna ökar möjligheten att synliggöra Gjensidige och att skapa en attraktiv arbetsmiljö för framtidens arbetsplats där nya arbetssätt kan fortsätta att utvecklas och där medarbetare kan fortsätta inspireras.

Person som styr bilradio

4 jan: Nära åtta av tio bilförare distraheras av bilens touch screen i trafiken

Tre fjärdedelar av svenskarna har någon gång åkt bil där de upplevt att förarens uppmärksamhet riktats åt ett annat håll än själva körandet och den allra vanligaste distraktionen är mobiltelefonen. Men bilens touch screen tar också ofta fokus från bilkörandet. Det visar en ny undersökning som Gjensidige Försäkring gjort i samarbete med Kantar Sifo.