Hoppa till innehållet
Kvinna som sitter utomhus på en bänk

Nyhetsarkiv

Här finner du alla våra nyheter från 2022. 

Presskontakt: press@gjensidige.se
Marknadsföringsfrågor: marknad@gjensidige.se

En person med huvtröja och ficklampa kommer smygandes runt knuten av ett hus i mörkret

6 dec: Nästan hälften tror att de har lägre inbrottsrisk än genomsnittet

Det är bara åtta procent av svenskarna som tror att de löper större risk än genomsnittet av att drabbas av inbrott. Den stora majoriteten funderar inte alls över vilken risk de har att drabbas av exempelvis inbrott när de väljer hemförsäkring. Det visar en undersökning som Gjensidige Försäkring utfört i samarbete med Kantar Sifo.

Nybyggt och modernt hus som är byggt med Fiskarhedenvillan

23 nov: Gjensidige och Fiskarhedenvillan i nytt partnersamarbete

Gjensidige har ingått ett nytt och spännande partnersamarbete med Fiskarhedenvillan som innebär att ett års villahemförsäkring ingår när man bygger hus med Fiskarhedenvillan. Samarbetsavtalet har tecknats tillsammans med Arctic Seals som upphandlande förmedlare och löper till och med april 2025, med möjlighet till årlig förnyelse därefter.

Man som skriver under ett dokument

17 nov: Så kan du själv påverka kostnaden för dina försäkringar

Sveriges försäkringstagare saknar viktig kunskap om sina försäkringar och få känner till att det går att påverka priset på försäkringspremien genom att anpassa nivån på självrisken. Det visar en ny undersökning som Gjensidige Försäkring utfört i samarbete med Kantar Sifo.

Hanna Ekberg och Anna Kempe på Gjensidige Sverige

11 nov: Två produktutvecklare går till Gjensidige från Trygg-Hansa

Gjensidige har rekryterat två talanger, Anna Kempe som kommer att arbeta som produktutvecklare för civilprodukter och Hanna Ekberg som kommer att arbeta som teknisk produktutvecklare inom avdelningen Pris Produkt & Erbjudande, som arbetar med att ta fram nya för-säkringsprodukter och utveckla de vi redan har utifrån våra kunders behov.

Ung man vid datorn hemma

10 nov: Bara sju av tio svenskar har koll på vad som ingår i hemförsäkringen

De allra flesta i Sverige har en hemförsäkring, men kunskapen om vilket skydd som faktiskt ingår i försäkringen är inte lika utbrett. Så många som 31 procent av svenskarna saknar full insikt i vilken typ av händelser som täcks av hemförsäkringen. Det visar en undersökning som Gjensidige Försäkring har gjort i samarbete med Kantar Sifo.

Logga från Gjensidige och Svensk Försäkring till vänster. Till höger tjej och kille som sitter vid köksbordet och tittar på en datorskärm

7 nov: Gjensidige stöttar projekt för att få fler att teckna hemförsäkring

Så många som 400 000 personer saknar en hemförsäkring. Det vill vi inom Gjensidige ändra på. Därför är vi med och finansierar Svensk Försäkrings branschgemensamma projekt ”Varför hemförsäkring?”. Målet är att identifiera varför man saknar hemförsäkring och hur vi försäkringsbolag kan bli bättre på att nå dessa grupper.

Person som kör bil med hörlurar

28 okt: En femtedel har upplevt en farlig situation då en bilist kört med hörlurar

Att köra med hörlurar innebär en farlig distraktion för den som sitter bakom ratten. Så många som 22 procent av svenskarna har någon gång under det senaste året upplevt att det uppstått en farlig situation i trafiken på grund av att en bilist kört med hörlurar. Det visar en ny undersökning som Gjensidige Försäkring har gjort i samarbete med Kantar Sifo.

Sandstrand med mycket människor som solar och badar

25 okt: 43 procent av svenskarna känner sig osäkra på att få god vård utomlands

För att kunna njuta av semestern är det viktigt att känna sig trygg på utlandsresan. Men hela 43 procent av svenskarna är osäkra på att få god vård om de skulle behöva det utomlands. Det visar en undersökning som Gjensidige Försäkring har gjort i samarbete med Kantar Sifo.