Pressrummet

Här finner du alla våra senaste nyheter. 

Presskontakt: press@gjensidige.se
Marknadsföringsfrågor: marknad@gjensidige.se

5 okt: Många har upplevt en farlig situation när en mopedbil körs om

Många svenska bilister stör sig på mopedbilar. Och nästan sex av tio har någon gång under det senaste året upplevt en farlig situation på grund av att en bilist tagit onödiga risker för att köra om en mopedbil, enligt en ny undersökning som Gjensidige Försäkring gjort med hjälp av Kantar Sifo.

29 sep: Gjensidige har utsetts till Årets Sakbolag!

Nu i veckan anordnade Tydliga sin årliga konferens. I år samlades ungefär 300 förmedlare och folk från branschen. Under konferensen utsågs Årets Sakbolag 2022 och det blev Gjensidige som kammade hem utmärkelsen.

8 sep: Så ser svenskarna på försäkringsbedrägeri

De flesta har koll på att det är olagligt att överdriva förlustvärdet i skadeanmälan till sitt försäkringsbolag, men elva procent av svenskarna uppger i en ny undersökning att det är helt okej och något som försäkringsbolagen räknar med.

24 aug: Sex av tio missar dokumentera värden hemma

Det är inte lätt att minnas alla sina värdesaker och prylar på rak arm. Därför är det viktigt att dokumentera sina ägodelar. Men majoriteten av svenskarna har inte dokumenterat något alls, enligt en ny undersökning.

16 jun: Gjensidige och OKQ8 utökar samarbetet

Nu fördjupar Gjensidige och OKQ8 det partnerskap som inleddes under våren 2020. Det utökade samarbetet innebär att Gjensidige, utöver att vara försäkringsgivare för OKQ8 Bilförsäkring, även går in som försäkringsgivare för tilläggsförsäkringen OKQ8 BackUp.

15 jun: Gjensidige rekryterar till flera olika tjänster

Vi ska utöka den nya avdelningen Pris, Produkt & Erbjudande som fokuserar på utveckling av våra produkter och vårt kunderbjudande. Samtidigt har vi startat arbetet med att byta försäkringssystem till ett nytt, modernt system som stöttar framtidens försäkringar och kundmöte. Därför stärker vi vår organisation med flera olika tjänster.

8 jun: Gjensidige stärker organisationen ytterligare

I Sverige har Gjensidige visat positiv utveckling inom flera områden de senaste åren. Vi har bland annat ett stabilt positivt UW-resultat, tillväxt i portföljen och vi har lyckats med att sänka våra kostnader. Ambitionerna för Gjensidiges svenska verksamhet är höga även framåt och för att möta nya projekt och satsningar, genomför vi några ändringar i vår ledningsgrupp.

31 maj: DN refererar till Gjensidiges statistik

Dagens Nyheter följer upp artikeln från den 19 maj där Svenska Ishockeyförbundets projektledare Morgan Johansson föreslog en regeländring kring heltäckande visir. Syftet är att minska antalet ansiktsskador som har utgjort en tredjedel av det totala antalet hockeyrelaterade skadeärenden på elit- och ungdomsnivå de senaste åren. 

20 maj: Nytt samarbete mellan Gjensidige och Hjerta

Gjensidige och Hjerta har efter en upphandling ingått ett samarbetsavtal avseende motorförsäkringar och även i andra hand företagsförsäkringar och entreprenad. Avtalet löper på tre år från och med den 1 maj 2022.

5 maj: Det närmar sig finalspelsdags i Gjensidige USM

Det här är andra gången som Gjensidige USM arrangeras på IFU Arena. Den senaste gången var 2019 men sedan kom pandemin och två års ungdomsmästerskap fick tyvärr ställas in. Därför känns det extra kul att det äntligen är dags.

26 apr: Gjensidige ska bli mer kända genom ny kampanj

Gjensidige är Norges största försäkringsbolag och det tredje största ur ett nordiskt perspektiv. Men i Sverige är vi än så länge relativt små. Det vill vi ändra på. Därför lanserar vi nu en ny kampanj som kommer att gå ut brett i flera olika kanaler under hela maj.

24 feb: Gjensidige förstärker samarbetet med Nordeuropa

Nordeuropa och Gjensidige förstärker samarbetet för Nordeuropas affärsområde Person, det som tidigare hette Liv & Hälsa. Det förstärkta samarbetet innebär att Gjensidige går in som försäkringsgivare även för Nordeuropas personriskprodukter.

9 feb: Gjensidige reder ut olyckliga missförstånd

Det är viktigt att ha koll på vilket skydd man har via sina försäkringar. Tyvärr uppstår ibland missförstånd kring vilket skydd man behöver. Därför är det viktigt för oss inom Gjensidige att att räta ut frågetecken som dyker upp så fort som möjligt.

27 jan: Gjensidige får grönt betyg av Söderberg & Partners

Nu har Söderberg & Partners årliga hållbarhetsrapport publicerats. I år har totalt 22 sakförsäkringsbolag analyserats, men det var bara fem som fick godkänt grönt betyg och ett av dem är Gjensidige. Vi är så stolta över att ligga i topp i år igen!

26 jan: Sverigechefen kommenterar Q4-resultatet

Gjensidiges svenska verksamhet förbättrade både det tekniska resultatet och combined ratio under 2021. Även årets fjärde kvartal bjöd på positiva siffror. Anders Lundin kommenterar det positiva resultatet.

Tillbaka till Pressrummet