Hoppa till innehållet
Kvinna som sitter utomhus på en bänk

Nyhetsarkiv

Här finner du alla våra nyheter från 2022. 

Presskontakt: press@gjensidige.se Marknadsföringsfrågor: marknad@gjensidige.se

Två bilar parkerade där det är trångt

27 dec: SVT intervjuade Gjensidige om parkeringsskador

Mellandagsrea innebär fler folk i affärerna och ofta fulla parkeringsgarage. Gjensidiges skadechef, Markus Ljungblad, medverkade i en intervju i SVT där han kom med konkreta tips kring hur man kan skydda sig mot parkeringsskador när det är trångt i garagen.

Flicka som sover i soffan

23 dec: Årets julgåva från Gjensidige Sverige går till Rädda Barnen

Varje år röstar alla våra medarbetare om vilken hjälporganisation de önskar ska få vår julklapp och det känns helt rätt i magen att den i år går till Rädda Barnen som arbetar för alla barns självklara rätt att överleva, utvecklas och växa upp i trygghet.

Tavla med avgångar på flygplats

22 dec: De flesta tror att hemförsäkringen ger olika reseskydd för olika länder

Reseskyddet som ingår i hemförsäkringen är ett viktigt skydd på utlandssemestern – oavsett vart i världen man reser. Men det är inte alla som har koll på vad som ingår i skyddet och 58 procent av svenskarna tror att skyddet skiljer sig åt beroende på vilket resmål de åker till. Det visar en undersökning som Gjensidige gjort i samarbete med Kantar Sifo.

Fredric Widlund och Anna Bergqvist på Gjensidige

21 dec: Anna Bergkvist ny business controller på Gjensidige

Gjensidige har rekryterat en ny stjärna till Finansteamet i Stockholm. Anna Bergkvist kommer senast från AmTrust Nordic AB och kommer att arbeta som business controller inom Gjensidige.

En person med huvtröja och ficklampa kommer smygandes runt knuten av ett hus i mörkret

6 dec: Nästan hälften tror att de har lägre inbrottsrisk än genomsnittet

Det är bara åtta procent av svenskarna som tror att de löper större risk än genomsnittet av att drabbas av inbrott. Den stora majoriteten funderar inte alls över vilken risk de har att drabbas av exempelvis inbrott när de väljer hemförsäkring. Det visar en undersökning som Gjensidige Försäkring utfört i samarbete med Kantar Sifo.

Nybyggt och modernt hus som är byggt med Fiskarhedenvillan

23 nov: Gjensidige och Fiskarhedenvillan i nytt partnersamarbete

Gjensidige har ingått ett nytt och spännande partnersamarbete med Fiskarhedenvillan som innebär att ett års villahemförsäkring ingår när man bygger hus med Fiskarhedenvillan. Samarbetsavtalet har tecknats tillsammans med Arctic Seals som upphandlande förmedlare och löper till och med april 2025, med möjlighet till årlig förnyelse därefter.

Man som skriver under ett dokument

17 nov: Så kan du själv påverka kostnaden för dina försäkringar

Sveriges försäkringstagare saknar viktig kunskap om sina försäkringar och få känner till att det går att påverka priset på försäkringspremien genom att anpassa nivån på självrisken. Det visar en ny undersökning som Gjensidige Försäkring utfört i samarbete med Kantar Sifo.

Hanna Ekberg och Anna Kempe på Gjensidige Sverige

11 nov: Två produktutvecklare går till Gjensidige från Trygg-Hansa

Gjensidige har rekryterat två talanger, Anna Kempe som kommer att arbeta som produktutvecklare för civilprodukter och Hanna Ekberg som kommer att arbeta som teknisk produktutvecklare inom avdelningen Pris Produkt & Erbjudande, som arbetar med att ta fram nya för-säkringsprodukter och utveckla de vi redan har utifrån våra kunders behov.

Ung man vid datorn hemma

10 nov: Bara sju av tio svenskar har koll på vad som ingår i hemförsäkringen

De allra flesta i Sverige har en hemförsäkring, men kunskapen om vilket skydd som faktiskt ingår i försäkringen är inte lika utbrett. Så många som 31 procent av svenskarna saknar full insikt i vilken typ av händelser som täcks av hemförsäkringen. Det visar en undersökning som Gjensidige Försäkring har gjort i samarbete med Kantar Sifo.

Logga från Gjensidige och Svensk Försäkring till vänster. Till höger tjej och kille som sitter vid köksbordet och tittar på en datorskärm

7 nov: Gjensidige stöttar projekt för att få fler att teckna hemförsäkring

Så många som 400 000 personer saknar en hemförsäkring. Det vill vi inom Gjensidige ändra på. Därför är vi med och finansierar Svensk Försäkrings branschgemensamma projekt ”Varför hemförsäkring?”. Målet är att identifiera varför man saknar hemförsäkring och hur vi försäkringsbolag kan bli bättre på att nå dessa grupper.

Person som kör bil med hörlurar

28 okt: En femtedel har upplevt en farlig situation då en bilist kört med hörlurar

Att köra med hörlurar innebär en farlig distraktion för den som sitter bakom ratten. Så många som 22 procent av svenskarna har någon gång under det senaste året upplevt att det uppstått en farlig situation i trafiken på grund av att en bilist kört med hörlurar. Det visar en ny undersökning som Gjensidige Försäkring har gjort i samarbete med Kantar Sifo.

Sandstrand med mycket människor som solar och badar

25 okt: 43 procent av svenskarna känner sig osäkra på att få god vård utomlands

För att kunna njuta av semestern är det viktigt att känna sig trygg på utlandsresan. Men hela 43 procent av svenskarna är osäkra på att få god vård om de skulle behöva det utomlands. Det visar en undersökning som Gjensidige Försäkring har gjort i samarbete med Kantar Sifo.

Framsidan på Gjensidigekoncernens resultatrapport för det tredje kvartalet 2022

21 okt: Sverigechefen kommenterar Q3-resultatet

Gjensidige presenterar resultatet för det tredje kvartalet 2022. Anders Lundin, som är Sverigechef för Gjensidige, kommenterar resultatet i media.

Anders Svensson och Erika Genfeldt Gjensidige Business Services

19 okt: GBS inom Gjensidige har rekryterat två nya inköpschefer

Gjensidige Business Service AB, GBS, ansvarar bland annat för Gjensidigekoncernens IT-kontrakt och för olika typer av inköp. Nu har Inköp- och Leverantörsstyrning inom GBS i Sverige rekryterat två nya talanger, Erika Genfeldt som går från H&M till Gjensidige och Anders Svensson som går från Trygg-Hansa till Gjensidige.

Elsäkringsskåp med proppar och säkringar

12 okt: Ett av tio hushåll har utfört mer avancerade elinstallationer hemma

Det gäller att inte snåla på hantverksarvoden när det gäller arbeten som har med elektricitet att göra, för om arbetet inte utförs korrekt kan det bli både väldigt dyrt och i värsta fall livsfarligt.

Ishockeymålvakt i Tre Kronor

11 okt: Gjensidige och svensk ishockey förlänger sponsor- och samarbetsavtal

Gjensidige och Svenska Ishockeyförbundet förnyar sina samarbetsavtal kring sponsring och licensförsäkring. De nya avtalen löper under tre år framåt.

Henrik Bosaeus, analytiker & studentansvarig inom Produkt, Pris & Erbjudande på Gjensidige

10 okt: Gjensidige anställer två tidigare studentmedarbetare

Inom Gjensidige tror vi på studenters förmåga och vi lägger stor vikt vid att ge våra studentmedarbetare förutsättningar att ta ansvar och göra skillnad på riktigt. Nu anställer Gjensidige Felix Darke och Jakob Kristiansson som tidigare varit studentmedarbetare.

Emma Jändel och Karolin Bernås på Gjensidige

6 okt: Emma Jändel går från Paydrive till Gjensidige Sverige

Gjensidige Försäkring har rekryterat Emma Jändel till tjänsten som produktutvecklare för motorförsäkring inom Produkt, Pris & Erbjudande (PPE).

Mopedbil med triangel på bakrutan

5 okt: Många har upplevt en farlig situation när en mopedbil körs om

Många svenska bilister stör sig på mopedbilar. Och nästan sex av tio har någon gång under det senaste året upplevt en farlig situation på grund av att en bilist tagit onödiga risker för att köra om en mopedbil, enligt en ny undersökning som Gjensidige Försäkring gjort med hjälp av Kantar Sifo.

Diplom där det står att Gjensidige utsetts till Årets Sakbolag 2022 av försäkringsförmedlaren tydligas medlemmar

29 sep: Gjensidige har utsetts till Årets Sakbolag!

Nu i veckan anordnade Tydliga sin årliga konferens. I år samlades ungefär 300 förmedlare och folk från branschen. Under konferensen utsågs Årets Sakbolag 2022 och det blev Gjensidige som kammade hem utmärkelsen.

Mopedbil med triangel på bakrutan

26 sep: Många stör sig – men få har koll på vad som gäller

Hela 78 procent av Sveriges bilister irriterar sig på mopedbilar eller dess förare, enligt en ny undersökning som Gjensidige gjort med hjälp av Kantar Sifo.

Lina Lindskog, regressjurist

21 sep: Lina Lindskog ny regressjurist inom Gjensidige

Regressområdet är viktigt för Gjensidige och våra kunder. Därför förstärker Gjensidige nu regressteamet genom att rekrytera Lina Lindskog.

Marie Bengtsson produktutvecklare inom Gjensidige

20 sep: Marie Bengtsson går tillbaka till Gjensidige från Länsförsäkringar Skåne

Gjensidige rekryterar Marie Bengtsson till rollen som produktutvecklare för motor med inriktning på privatmotor.

Rolexklocka armbandsur

8 sep: Så ser svenskarna på försäkringsbedrägeri

De flesta har koll på att det är olagligt att överdriva förlustvärdet i skadeanmälan till sitt försäkringsbolag, men elva procent av svenskarna uppger i en ny undersökning att det är helt okej och något som försäkringsbolagen räknar med.

Mikael Mideljung, senior skadereglerare

6 sep: Mikael Mideljung går från If i Danmark till Gjensidige

Gjensidige Försäkring har rekryterat Mikael Mideljung till tjänsten som senior skadereglerare för dolda fel inom Ansvar, Regress & Entreprenad (ARE) på Skador.

Malin Rosendahl Bolagsjurist inom GBS på Gjensidige

31 aug: Malin Rosendahl är ny bolagsjurist inom GBS

Gjensidige Försäkring har rekryterat Malin Rosendahl till tjänsten som bolagsjurist inom Gjensidige Business Service AB, GBS.

Irriterad man i förarsätet på sin bil

30 aug: Utbredd irritation på bilister som kör för långsamt

Hela 84 procent av de svenska bilisterna stör sig på dem som kör för sakta och 67 procent har under det senaste året upplevt farliga situationer då andra har kört under hastighetsgränsen. Det visar en ny undersökning.

En person som dokumenterar värdesaker med sin mobiltelefon

24 aug: Sex av tio missar dokumentera värden hemma

Det är inte lätt att minnas alla sina värdesaker och prylar på rak arm. Därför är det viktigt att dokumentera sina ägodelar. Men majoriteten av svenskarna har inte dokumenterat något alls, enligt en ny undersökning.

Väg sedd från framsätet bakom ratten

18 aug: Få vet vad som händer om de kör bilen för långt

Bara åtta procent av bilförarna uppger i en ny undersökning att de vet precis vad konsekvensen kan bli om de överskrider sträckan de angett till sitt försäkringsbolag.

Cathrine Holter Saxebøl ny chef för Privat inom Gjensidige Försäkring

15 aug: Cathrine Holter Saxeböl ny chef för Privat

Cathrine Holter Saxeböl har gedigen erfarenhet av privatförsäkring. Nu tar över som chef för Privat inom Gjensidige Försäkring med start i augusti. 

Elsparkcykel

1 aug: Utbredd oro över att det inte finns någon promillegräns

Elsparkcyklar förekommer alltmer frekvent i skadestatistiken och nu uppger 72 procent av svenskarna i en ny undersökning, att de känner en oro över att det inte finns någon promillegräns för elsparkcyklar.

Framsidan på Gjensidigekoncernens resultatrapport för det andra kvartalet 2022

15 jul: Mycket positivt Q2-resultat för Gjensidige i Sverige

Gjensidige presenterar resultatet för det andra kvartalet 2022.

Exempel på hur kampanjen ser ut

29 jun: Gjensidige lanserar kampanj med fokus på hemförsäkring och reseskydd

Nu är sommaren äntligen här. Semestertider innebär utmärkta tillfällen att synliggöra Gjensidige och nu lanserar vi en ny mindre semesteranpassad kampanj på temat Resa och Hem. Kampanjen kommer att synas under hela sommaren i digitala medier.

Vattenskadat och utrivet badrum, med borttagna kakelplattor och bara ett handfat som inredning

28 jun: Renoveringen kan bli onödigt dyr om man inte har koll på försäkringen

Det är bra att se över och underhålla hus och hem, men en fjärdedel av svenskarna saknar koll på hur försäkringen täcker vid renovering. Det visar en ny undersökning som Gjensidige Försäkring har gjort i samarbete med Kantar Sifo.

OKQ8:s station i Trelleborg

16 jun: Gjensidige och OKQ8 utökar samarbetet

Nu fördjupar Gjensidige och OKQ8 det partnerskap som inleddes under våren 2020. Det utökade samarbetet innebär att Gjensidige, utöver att vara försäkringsgivare för OKQ8 Bilförsäkring, även går in som försäkringsgivare för tilläggsförsäkringen OKQ8 BackUp.

Två kollegor som tittar på en skärm tillsammans

15 jun: Gjensidige rekryterar till flera olika tjänster

Vi ska utöka den nya avdelningen Pris, Produkt & Erbjudande som fokuserar på utveckling av våra produkter och vårt kunderbjudande. Samtidigt har vi startat arbetet med att byta försäkringssystem till ett nytt, modernt system som stöttar framtidens försäkringar och kundmöte. Därför stärker vi vår organisation med flera olika tjänster.

Karolin Bernås, Markus Ljungblad och Fredric Widlund

8 jun: Gjensidige stärker organisationen ytterligare

I Sverige har Gjensidige visat positiv utveckling inom flera områden de senaste åren. Vi har bland annat ett stabilt positivt UW-resultat, tillväxt i portföljen och vi har lyckats med att sänka våra kostnader. Ambitionerna för Gjensidiges svenska verksamhet är höga även framåt och för att möta nya projekt och satsningar, genomför vi några ändringar i vår ledningsgrupp.

Ishockey OS 2022 Kanadamatch Foto Bildbyrån

31 maj: DN refererar till Gjensidiges statistik

Dagens Nyheter följer upp artikeln från den 19 maj där Svenska Ishockeyförbundets projektledare Morgan Johansson föreslog en regeländring kring heltäckande visir. Syftet är att minska antalet ansiktsskador som har utgjort en tredjedel av det totala antalet hockeyrelaterade skadeärenden på elit- och ungdomsnivå de senaste åren. 

Två män skakar hand framför en reklamvepa

20 maj: Nytt samarbete mellan Gjensidige och Hjerta

Gjensidige och Hjerta har efter en upphandling ingått ett samarbetsavtal avseende motorförsäkringar och även i andra hand företagsförsäkringar och entreprenad. Avtalet löper på tre år från och med den 1 maj 2022.

Hockeymålvakt på isen

19 maj: Både DN och Aftonbladet hänvisar till Gjensidiges statistik

Ansiktsskador har utgjort en tredjedel av det totala antalet hockeyrelaterade skadeärenden på elit- och ungdomsnivå de senaste åren. Svenska Ishockeyförbundets projektledare menar att det är helt i onödan.

Skadad bil med buckla

18 maj: Majoriteten nöjda med ersättning från bilförsäkringen

Sex av tio bilister som drabbats av en trafikskada är nöjda med den ekonomiska ersättning de fått från sitt försäkringsbolag, 15 procent är missnöjda och bara två procent önskar i efterhand att de hade valt en mindre omfattande försäkringslösning.

Finalspel i Gjensidige USM

5 maj: Det närmar sig finalspelsdags i Gjensidige USM

Det här är andra gången som Gjensidige USM arrangeras på IFU Arena. Den senaste gången var 2019 men sedan kom pandemin och två års ungdomsmästerskap fick tyvärr ställas in. Därför känns det extra kul att det äntligen är dags.

Framsidan av Gjensidigekoncernens resultatrapport för det första kvartalet 2022

27 apr: Sverigechefen kommenterar Q1-resultatet

Gjensidige presenterar resultatet för det första kvartalet 2022. Anders Lundin, som är Sverigechef för Gjensidige, kommenterar resultatet i media.

Familj i soffan som pratar om funderingar

26 apr: Gjensidige ska bli mer kända genom ny kampanj

Gjensidige är Norges största försäkringsbolag och det tredje största ur ett nordiskt perspektiv. Men i Sverige är vi än så länge relativt små. Det vill vi ändra på. Därför lanserar vi nu en ny kampanj som kommer att gå ut brett i flera olika kanaler under hela maj.

Domarklubba

12 apr: Svea hovrätt har fastställt domen i Sturecompagnietmålet

I våras dömde Stockholms tingsrätt till Gjensidiges fördel i målet mot Sturecompagniet. Domen överklagades till Svea hovrätt och nu kan vi berätta att även Svea hovrätt har dömt till Gjensidiges fördel.

Anders Lundin Sverigechef Gjensidige i korridor samt Ukrainsk flagga

24 mar: Vi gör en ändring för att underlätta för de som vill hjälpa

Från och med den 1 mars inkluderas retroaktivt även inneboende flyktingar i Gjensidiges hemförsäkring utan extra kostnad. Syftet med ändringen är att underlätta för de som vill hjälpa människor i nöd.

Nordeuropas logo och Gjensidiges logo

24 feb: Gjensidige förstärker samarbetet med Nordeuropa

Nordeuropa och Gjensidige förstärker samarbetet för Nordeuropas affärsområde Person, det som tidigare hette Liv & Hälsa. Det förstärkta samarbetet innebär att Gjensidige går in som försäkringsgivare även för Nordeuropas personriskprodukter.

män som spelar handboll beskuren foto bildbyran

9 feb: Gjensidige reder ut olyckliga missförstånd

Det är viktigt att ha koll på vilket skydd man har via sina försäkringar. Tyvärr uppstår ibland missförstånd kring vilket skydd man behöver. Därför är det viktigt för oss inom Gjensidige att räta ut frågetecken som dyker upp så fort som möjligt.

Lista över de fem sakförsäkringsbolag som fått grönt betyg i hållbarhet 2022

27 jan: Gjensidige får grönt betyg av Söderberg & Partners

Nu har Söderberg & Partners årliga hållbarhetsrapport publicerats. I år har totalt 22 sakförsäkringsbolag analyserats, men det var bara fem som fick godkänt grönt betyg och ett av dem är Gjensidige. Vi är så stolta över att ligga i topp i år igen!

Anders Lundin, Sverigechef inom Gjensidige

26 jan: Sverigechefen kommenterar Q4-resultatet

Gjensidiges svenska verksamhet förbättrade både det tekniska resultatet och combined ratio under 2021. Även årets fjärde kvartal bjöd på positiva siffror. Anders Lundin kommenterar det positiva resultatet.

Två flickor på en pir som tittar ut över havet

24 jan: Nytt samarbete kring Alivias cancervårdsförsäkring

Samarbetet innebär att vi inom Gjensidige kan erbjuda Alivia Cancervård till våra kunder och att Alivia får tillgång till ytterligare en försäkringsgivare på gruppförsäkringsmarknaden.

Liten blå Fiat märkt med Schysstdekaler

21 jan: DN lyfter fram vår tjänst Schysst som ny utmanare

I våras lanserade vi Schysst. Det är en ny bilabonnemangstjänst och den blev omedelbart en succé. Nu lyfter Dagens Nyheter fram Schysst som en av de aktörer som utmanar jättar som Toyota och Volvo.

Mobil med trasig skärm

17 jan: Så täcker försäkringen om mobilen går sönder

Gjensidige reder ut vad hemförsäkringen täcker om mobilen går sönder eller blir stulen i senaste numret av mobil.se.