Pressrummet

Här finner du alla våra nyheter från 2021. 

Presskontakt: press@gjensidige.se
Marknadsföringsfrågor: marknad@gjensidige.se

Pressrummet

Här finner du alla våra nyheter från 2021. 

Presskontakt: press@gjensidige.se
Marknadsföringsfrågor: marknad@gjensidige.se

Man som ska öppna passagerardörr fram på bilen, men som har en garagestolpe i vägen

16 dec: Många smiter från parkeringsskadan

Drygt 70 procent av Sveriges bilförare har någon gång drabbats av parkeringsskada, men bara vid 17 procent av fallen har de som drabbats blivit kontaktade av den som orsakat skadan. Det visar en ny undersökning som Gjensidige Försäkring har gjort i samarbete med Kantar Sifo. 

11 jun: Ladda elbilen rätt

Det blir allt vanligare med laddningsbara el- och hybridbilar på de svenska vägarna. Kom ihåg att ladda elbilen på rätt sätt, för att inte öka risken för brand.

16 apr: Ny talang rekryterad till Gjensidige

Gjensidige Försäkring i Sverige fortsätter satsningen på digitalisering och kundorientering genom att rekrytera Dan Henriksson till rollen som Head of Conversion Optimization inom Gjensidige

Illustration med Nordeuropas logo, ett plustecken och sedan Gjensidiges logo, fyrverkerier i bakgrunden

17 mar: Gjensidige förvärvar Nordeuropa

Gjensidige MGA Insurance Holding med tillhörande dotterbolag förvärvade Nordeuropa Försäkring AB, Nordeuropa Liv & Hälsa AB och Nordeuropa Forsikring AS den 16 mars.

11 mar: Gjensidige i hållbarhets-toppen i år igen

Nu har Söderberg & Partners årliga hållbarhetsrapport publicerats. I år har totalt 21 sakförsäkringsbolag analyserats, men det var bara fem som fick godkänt grönt betyg och ett av dem är Gjensidige. Vi är så stolta över att ligga i topp i år igen!

Plegium Smart Försvarsspray, en svart behållare med nyckelringshake på

10 mar: Nu lanserar vi Trygghetspaketet med Plegium

Gjensidige har tillsammans med skyddsföretaget Plegium skapat Trygghetspaketet. Det är ett unikt abonnemang som ger kunden en smart försvarsspray med överfallslarm och gps tillsammans med en försäkring som hjälper och ersätter vid överfall och rån.

3 feb: Gjensidige får tillbaka 3,5 MKR efter vattenskada

Regressarbetet har en direkt påverkan på Gjensidiges skadekostnader. Vi regressar i ärenden där någon annan än vår försäkringstagare kan anses ansvarig för en skada. Ett exempel på en sådant ärende är vattenskadorna efter skyfallet i Malmö för drygt sex år sedan, som nu också har uppmärksammats i media.