Hoppa till innehållet

Försäkring till din Mazda

Även om du har valt en bil skapad med den senaste japanska ingenjörskonsten så kan din Mazda råka ut för en olycka eller skadas. Med vår bilförsäkring kan du anpassa omfattningen efter dina behov så att du är bäst möjligt skyddad om något skulle hända din Mazda.

Välja försäkring för din Mazda

Mazda har funnits på den svenska marknaden sedan 1972 så det är ingen nykomling. Hos oss kan du försäkra din Mazda oavsett om du kör CX-60, MX-30, CX-30 eller någon annan modell. Du kan välja mellan tre nivåer av försäkringsskydd: trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring. Dessutom kan du välja till Pluspaketet, ett tillägg till vår halv- och helförsäkring, för att vara försäkrad mot det mesta som kan hända längs vägen.

Se ditt pris och välj den omfattning som passar dig

Vad omfattar försäkringen?

Omfattningen beror på vilken bilförsäkring du väljer. En trafikförsäkring skyddar dig vid t ex personskador på förare, passagerare och medtrafikanter samt skador på annans egendom. Däremot ersätts du inte för de skador på ditt eget fordon eller annan egendom som tillhör dig själv eller som transporterats i fordonet. 

För att även få ersättning för ditt eget fordon behöver du en halv- eller helförsäkring. Om du försäkrar din Mazda med en halvförsäkring eller helförsäkring så ingår en trafikförsäkring automatiskt. 

Det som helförsäkringen täcker utöver de andra försäkringarna är skada på den egna bilens kaross som uppkommer i samband med en olycka. Den täcker även skador på bilen som uppkommit vid skadegörelse.

Försäkra en ny Mazda

När du köper en ny Mazda i Sverige ingår det ofta en så kallad vagnskadegaranti, som gäller de första tre åren du har bilen. Om din bil har en giltig vagnskadegaranti behöver du bara teckna en halvförsäkring för att få ett skydd motsvarande helförsäkring.

Vill du ha den mest omfattande försäkringen för din Mazda är det bra att teckna en helförsäkring efter de första tre åren. Du har också möjlighet att lägga till Pluspaketet som bland annat ger dig hjälp och ersättning om olyckan är framme och du kör på vilt. Du kan också få hjälp med hyrbil om din bil skulle hamna på verkstad efter en skada. 

Har du några frågor?

Ring oss gärna om du vill ha råd kring vilken försäkring du ska välja för din Mazda. Vi har öppet måndag till fredag, kl. 8.30-17.

Ring oss på 0771‑326 326 för tips och råd