Bilförsäkring Toyota

Publicerade: 29.1.2021  |  Senast uppdaterad: 6.5.2021

Även som elitbilist riskerar du att hamna i oförutsedda olyckor eller att din bil skadas på något annat sätt. Med vår bilförsäkring kan du kombinera den grundläggande trafikförsäkringen med andra försäkringar, så att du är bäst möjligt skyddad om något skulle hända din Toyota. 

Japanska Toyota är en multinationell och världens största fordonskoncern med huvudsäte i staden Toyota där företaget startades 1937 av japanska familjen Toyoda. Toyota är världsledande inom tillverkning av hybridbilar vilket inleddes 1997 då man presenterade Toyota Prius för marknaden. Toyota Prius blev världens första massproducerade elhybridbil och idag har Toyota 39 elhybridbilar i produktion. Till Sverige kom Toyota på 1960-talet och den första bilen som beställdes var Toyota Crown. Efter detta har modeller som Toyota Camry, Corolla och sportiga Celica rullat ut på svenska vägar.

Teckna försäkring för Toyota

När du väljer att teckna en försäkring hos Gjensidige för din Toyota hjälper vi dig att sätta samman en perfekt bilförsäkring anpassad efter dig och dina behov. Alla våra bilförsäkringar har den lagstadgade trafikförsäkringen som utgångspunkt. Många väljer att komplettera denna grundläggande försäkring med antingen en helförsäkring eller en halvförsäkring.

Dessutom erbjuder vi ett antal speciellt utvecklade tilläggsförsäkringar som ger dig möjlighet att skydda dig extra väl vid exempelvis kollision med djur, och som ger olika sorters hjälp vid trafikolyckor.

Försäkra en ny Toyota

Om du väljer att teckna en halv- eller helförsäkring som inkluderar vagnskadeförsäkring för din Toyota har du möjlighet till:

  • Fördelaktiga rabatter
  • Allriskförsäkring som standard både i hel- och halvförsäkringen
  • Låg premie och låg självrisk
  • Snabb och enkel skadeanmälan

När du jämför bilförsäkringar bör du alltid tänka på de specifika behov du har med tanke på i vilka sammanhang du använder bilen. Om du ofta parkerar på offentligt tillgängliga parkeringsplatser i stora städer bör du kanske överväga en helförsäkring som ger dig ersättning vid parkeringsskador och skadegörelse, och om du ofta kör genom skogsområden bör du överväga tilläggsförsäkring som ger ersättning vid kollision med djur.

Se pris och köp din bilförsäkring