Hoppa till innehållet
Kvinna som sitter utomhus på en bänk

Aktuella nyheter

Här nedan finner du alla våra senaste nyheter. 

Vill du nå oss?  Presskontakt: press@gjensidige.se Marknadsföringsfrågor: marknad@gjensidige.se

Regnbågsfärgad supporterlogga för Stockholm Pride

13 jun: Gjensidige Officiell Supporter till Stockholm Pride 2024

I år är Gjensidige Sverige för första gången Officiell Supporter till Stockholm Pride, som en del i mångfaldsarbetet.

11 jun: Anders Björling går från Berkley till Gjensidige

Anders Björling har rekryterats som KAM inom Företag på Gjensidige. Läs mer om vad han ser mest fram emot i sin nya roll.

10 jun: Nordeuropa integreras med Gjensidige

I ett fortsatt starkt samarbetsklimat kommer Nordeuropa Försäkring nu fullt ut integreras med Gjensidigekoncernen. Tidigare i år meddelades att skaderegleringen flyttas hem och nu tar vi ytterligare kliv mot integration.

3 jun: Svea hovrätt fastställer tingsrättens dom

Svea hovrätt har dömt till Gjensidiges fördel i en tvist gällande tolkningen av epidemiavbrottsvillkor under Coronapandemin.

16 maj: De flesta tror att risken för vattenskada är större i äldre hus

Varje år drabbas tiotusentals bostäder av vattenskador och de flesta startar i köket. En ny undersökning som Demoskop gjort på uppdrag av Gjensidige visar att drygt hälften av svenskarna tror att risken är störst i äldre fastigheter. Men så behöver det inte alls vara.

Upprörd kille bakom ratten.

28 mar:Åtta av tio stör sig på de som kör för långsamt

Det är viktigt att hålla hastighetsangivelserna i trafiken. Det innebär en trafikfara att köra för fort – eller för långsamt och det senare stör många. Bara under det senaste året har sju av tio bilister upplevt farliga situationer i trafiken då andra kört under hastighetsgränsen. Det visar en undersökning som Demoskop utfört på uppdrag av Gjensidige Försäkring.

Grus i framsträckt handflata

26 mar: Undermåligt vägunderhåll tros vara vanligaste orsaken till stenskott

Nära hälften av svenskarna tror att den vanligaste orsaken till stenskott är undermåligt vägunderhåll eller att gruset från vintern inte sopats upp tillräckligt fort. Så många som en fjärdedel av Sveriges bilister har någon gång valt en annan väg på grund av risken för stenskott. Det visar en ny undersökning som Demoskop har utfört.

Ingången till Clinic Diamond på Gran Canaria

22 mar: Varning för Clinic Diamond på Gran Canaria

Flera av Gjensidiges kunder har genom åren blivit lurade att betala orimligt dyrt för att få vård på läkarmottagningen Clinic Diamond på Gran Canaria. För att undvika att fler resenärer luras går vi nu ut med en varning.

Markus Ljungblad från Gjensidige och Erik Enkullen från Nordeuropa Försäkring

18 mar: Nordeuropa byter till intern skadereglering

Som ett naturligt steg i Nordeuropas integration med Gjensidigekoncernen, tar vi nu ett viktigt kliv framåt genom att flytta hem Nordeuropas skadereglering.

Bil på grusig väg

15 mar: Så kan du skydda bilen mot stenskott

Högsäsongen för stenskott är här. Små stenar kan göra stor skada och det finns flera enkla sätt att anpassa körningen för att skydda bilen mot stenskott. Men drygt en femtedel av Sveriges bilförare gör inte det ändå. Det visar en ny undersökning som vi bett Demoskop att utföra.

Markus Ljungblad, Skadechef, Gjensidige

29 feb: Det mänskliga skiftet i digitaliseringens spår

Den digitala utvecklingen går rasande fort framåt och det finns enorm potential gällande både effektivitet, kvalitet och kundnöjdhet. I den digitala revolution vår bransch just nu genomgår gäller det att komma ihåg att det inte bara är ett teknikskifte vi gör, utan också ett mänskligt skifte.

Bil som har skadats i en kollision

21 feb: Dubbelt så många kollisionsskador jämfört med förra året

Det snabbt skiftande vintervädret innebär mer utmanande körförhållanden än vanligt och det syns tydligt i statistiken. Antalet kollisionsskador har ökat med nästan hundra procent den här vintern jämfört med föregående vinter. Det visar Gjensidiges statistik över anmälda skador.

Gina Tricots kontor

9 feb: Gjensidige inleder samarbete med Gina Tricot

Gjensidige går in som försäkringsleverantör för Gina Tricots verksamheter i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Avtalet täcker över 166 geografiska platser inklusive butiker, lager och kontor.

Trafikljus

1 feb: Gjensidige får grönt betyg av Söderberg & Partners

Söderberg & Partners publicerar årligen en analys över hur sakförsäkringsbolagen arbetar med hållbarhetsfrågor. I år har totalt 21 sakförsäkringsbolag analyserats utifrån tre försäkringsgrenar. Gjensidige är ett av nio bolag som har fått grönt betyg i en eller flera av kategorier.

Anders Lundin, vd för Gjensidige Sverige

24 jan: Anders Lundin kommenterar Q4-resultatet

Anders Lundin, som är vd för Gjensidige Sverige, kommenterar resultatet för det fjärde kvartalet 2023 i media.